1 2 3

Windsor Reserve Changing Sheds

In the late 1980s, Devonport Borough Council commissioned Salmond Architects to design new toilets and changing sheds for the Windsor Reserve, Devonport’s popular beach-front park at the lower end of Victoria Road. As well as being an important adjunct to the “Devonport Village” the reserve is a space which had preserved the Victorian seaside image with its, promenade and adjoining green space for recreation and large-scale community events of various types.

Such a treasured and attractive landmark setting required a sensitive response and inspiration was drawn from the most obvious seaside structures of North Head and Mt Victoria - the 1880s subterranean gun-emplacements.

Other obvious nautical design elements, such as portholes and railings, were also referenced in the structure which achieved a low-profile design which blended into the landscape context, enhancing rather than detracting from the expansive views across the Waitemata Harbour.

This completely innovative and considered approach to “ablution block” design earned the practice one of its very first Awards:

1990 — New Zealand Institute of Architects Auckland Branch Award

Take the next step in realising your building project: contact our experienced team. Contact us